Hvilken bilforsikring er billigst for unge sjåfører? Her kan du spare mye!

Hvilken bilforsikring er billigst for unge sjåfører? Her kan du spare mye!

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Leter du etter du etter den billigste bilforsikringen for unge sjåfører? Da kan vi hjelpe deg!

Bilforsikringer er noe alle må ha på bilen sin. Skulle det skje noe med bilen din og du ikke har en forsikring som dekker skadene, må du betale selv, noe som ikke blir billig. Skader du en annen bil, men du har ikke bilforsikring, må du også betale alt selv.

Det er mye som avgjør hvilken bilforsikring som er billigst for unge sjåfører, men for å hjelpe deg så godt som mulig, vil du få informasjon som vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

Bonus og Startbonus

Bilforsikringer følger et system som belønner sjåfører som kjører pent og ansvarlig. Systemet fungerer i form av bonusprosenter, som gjør selve bilforsikringen billigere i året. Hvert år man kjører ulykkesfritt får man 10% bonus, som kan fortsette opptil 75%, og 80% hos noen forsikringsselskap.

Når du kjøper din første bil vil du få en startbonus. Startbonusen varierer fra selskap til selskap, men det er her man kan spare mye penger. Noen forsikringsselskap har egne programmer som gjør at du kan få en høyere startbonus.

Bilforsikring for unge

Unge sjåfører, spesielt gutter, må dessverre generelt betale mer for en bilforsikring enn eldre sjåfører. Dette er fordi selskapene taper penger på uforsiktige og ferske sjåfører som krasjer litt for ofte. Derfor vil mange forsikringsselskap tilby bilforsikring for unge, som kommer med fristende og gode fordeler for de som kjører pent. Under tar vi en titt på noen forskjellige forsikringsselskap, så du kan få et godt overblikk på hvordan bonusene, fordelene og startbonusene varierer.

Gjensidige

Gjensidige tilbyr noe som de kaller for Ungdomsavtalen. Dette er en bilforsikring for unge, hvor du kan få utbetalt 10 000 kroner, om du kjører forsvarlig og unngår ulykker. Ungdomsavtalen til Gjensidige gjelder fra du fyller 18, men du må inngå i en avtale senest året du fyller 21.

Gjensidige har en normal startbonus på 40%, men de tilbyr en tjeneste som egner seg perfekt for unge. Med øvelseskjøringsprogrammet til Gjensidige kan du få en startbonus på 60%.

Det er også viktig å vite at Gjensidige har kundeutbyttet sitt, og betaler tilbake kundene sine i form av % av det de betalte for forsikringene sine.

Eika

Eika sin bilforsikring for unge gir ikke fullt like mye tilbakebetaling, da de tilbyr å betale tilbake 5 000 kroner, om du kjører skadefritt. Selv om Eika betaler tilbake litt mindre, vil de faktisk gi deg en startbonus på hele 50%. Dette kan lønne seg veldig, da du fort kan bygge opp prosenten til 75.

Tryg

Nå har Tryg en ny og spennende bilforsikring for unge sjåfører under 30 år. Bilforsikringen heter Sidekick, og gjør det mulig for unge sjåfører å betale mindre i forhold til hvordan de kjører. Ifølge Tryg kan du spare 30% på bilforsikringen, bare med å kjøre forsiktig og ansvarlig.

Du inngår i Sidekick bilforsikringen, laster ned appen deres, så får du tilsendt en brikke i posten som du kobler til bilen. Etter du har kjørt, får du informasjon om kjøringen din og kilometerne du kjørte. Appen gir også tips til hvordan du kan kjøre bedre.

For øyeblikket støtter ikke Sidekick elbil, men de jobber med det.

Ellers så har trygg en startbonus på 40%. Du kan få en startbonus på 50% hos Tryg, men da må en forelder allerede ha en forsikring der, og du må ha vert registret som kjører av bilen. I tillegg må bilen ha skadefri kjøring.

Visste du at du kan øve til teoriprøven med app fra Testen.no? Vi har tilrettelagt tusenvis av relevante spørsmål, spill og bruk av AI. Du kan øve på teoriprøven for klasse B, MC og Moped.