Hvilken bilforsikring er best for unge sjåfører? Her finner du svaret

Hvilken bilforsikring er best for unge sjåfører? Her finner du svaret

Bla ned for å lese artikkelen

 1. Fornøydgaranti

 2. Beståttgaranti

 3. 3000+ spørsmål

 4. Minispill

 5. Enkle forklaringer

 6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Når du skal finne ut av hvilken bilforsikring som er den beste for unge sjåfører, så er det svært mye du må tenke på. Du må stille deg selv viktige spørsmål som prisen til bilen du skal forsikre, hvor mye du har tenkt til å kjøre med den osv.

I tillegg er det faktisk lovpålagt med en bilforsikring, eller nærmere en ansvarsforsikring. Kolliderer du uten en forsikring og skader din eller andres biler eller eiendom, vil du få alvorlige konsekvenser. Dette innlegget er skrevet for å hjelpe alle unge sjåfører med å ta det riktige valget når de skal velge bilforsikring.

Kort om de forskjellige forsikringene

I Norge har vi hovedsakelig tre forskjellige forsikringer som de fleste velger mellom: ansvar, delkasko og kasko. De fleste forsikringsselskaper tilbyr et fjerde alternativ, men denne egner seg best til svært dyre biler.

Ansvarsforsikring

Dette er den billigste forsikringen, og er en lovpålagt forsikring. Forsikringen sørger for å beskytte andres eiendom, passasjerer og biler, samt deg og dine passasjerer, men den vil ikke beskytte bilen din.

Havner du i en ulykke uten minst denne forsikringen, vil du alene stå ansvarlig for alle kostnadene for ulykken.

Delkasko

Denne forsikringen bygger på ansvarsforsikring, og dekker brann, tyveri, glasskade og veihjelp. Delkasko dekker også det samme som ansvarsforsikring. I motsetning til ansvarsforsikring, dekker denne da noen hendelser som er utenfor din kontroll.

Denne forsikringen passer best til biler som er litt eldre, som ikke har en høy verdi. Det er viktig å vite at denne ikke dekker skader påført bilen.

Kasko

Igjen så er dette en forsikring som bygger på den forrige, så alt det som dekkes av delkasko dekkes av kasko. Forsikringen er perfekt for litt dyre og nye biler, da denne dekker skader påført bilen. Kasko blir også ofte kalt fullkasko.

Nå kan du øve til teoritentamen for bil med appen fra Testen.no! Du får tilgang til tusenvis av spørsmål, forklaringer og tilgang til personlige veiledere.

Betal mindre med bonus og startbonus

I Norge har vi et bra system som bilforsikringer følger. Systemet fungerer ved å gi belønninger til sjåfører som kjører pent og forsiktig, og vil derfor generelt redusere sjansen for kollisjoner og andre ulykker i trafikken.

Men hva er denne belønningen? Bonuser!

Når du signerer din første bilforsikring, så vil du få noe som heter “startbonus”, som setter grunnlaget for hvor mye bonus du starter med. Når du har bonuser vil du betale mindre for å ha forsikringen på bilen din, og desto mer bonus du har, jo mindre betaler du. Hvor mye du får i startbonus varierer fra selskap til selskap.

Bonusene fungerer i prosenter, og har en maksgrense på 75%. Noen forsikringsselskaper lar deg gå opp til 80%. For å øke bonusen din etter du har fått forsikringen, må du kjøre feilfritt i et år, da går du opp med 10%. Dette kan du repetere til du når 70%, da må du kjøre feilfritt i 3 år, før du går opp til 75%.

Hvem gir best startbonus?

Som nevnt ovenfor, blir det delt ut forskjellige startbonuser ut ifra hvilket forsikringsselskap du velger. Noen selskap er generøse og deler ut en høy startbonus, mens andre deler ut mindre startbonuser.

Her er noen startbonuser hos forskjellige forsikringsselskap:

 • Klp har en startbonus på 50%.
 • Frende tilbyr også en startbonus på 50%.
 • Codan Forsikring har en startbonus på 50%
 • Gjensidige gir 60% startbonus til de som øvelseskjører 2 000 km med appen deres.
 • Tryg deler ut 40% i startbonus.
 • Sparebank1 har 20% som sin startbonus.

Til slutt

Det er mye som avgjør hvilken bilforsikring som er best for unge sjåfører. Det er anbefalt å undersøke grundig selv. Besøk forskjellige forsikringsselskaper sine nettsider, og se hva de tilbyr av startbonuser, og om de tilbyr andre programmer som hjelper unge førere.

Den beste startbonusen, om du ikke har tatt lappen enda, er Gjensidige sin enorme bonus på hele 60%. Med en sånn startbonus tar det ikke lang tid før du når toppen av prosentene, men da må du kjøre pent!

Uansett hva du velger, vil du alltid betale minst når du kjører forsiktig. Få deg en god startbonus, så vil du kunne bygge opp prosentene veldig fort. Tenk på forsikringen som en nødhjelp, og kjør som du ikke har den. Gjør det du kan for å unngå farlige situasjoner, og følg trafikkreglene.