Hva er delkasko? Dette må du vite om bilforsikringen

Hva er delkasko? Dette må du vite om bilforsikringen

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Alle registrerte biler i Norge må ha en forsikring. Et populært valg er delkasko forsikring, men hva dekkes egentlig gjennom forsikringen og hvorfor må vi ha en?

Dersom du kjører i en bil uten forsikring og krasjer, så kan livet ditt bli ruinert med gigantisk gjeld. Den minste og mest grunnleggende bilforsikringen vi har, er ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dekker bare skader som påføres andres eiendom, biler og passasjerer, samt deg og dine passasjerer. Delkasko ligger en plass over ansvarsforsikring og dekker det samme pluss brann, tyveri, innbrudd, glasskade og veihjelp.

Dekker delkasko skader på egen bil?

Som mange vet, dekker ikke ansvarsforsikring skade på egen bil. Derfor får vi ofte spørsmål om delkasko gjør det, men dessverre dessverre dekker den bare enkelte tilfeller og ikke skader du selv påfører bilen.. Dersom du har et stort ønske for å få dekket skader på egen bil, må du oppgradere til en litt dyrere forsikring, som kasko.

Selv om delkasko ikke dekker skade på egen bil, så har den andre gode verdier som veihjelp. Hvis du får du motorstopp eller lignende, vil du få hjelp med å komme deg til et verksted eller reparasjon på stedet.

Hvem bør inngå i en delkasko forsikring?

Før vi ser hvem delkasko passer best for, kan vi ta en titt på ansvars- og kaskoforsikring for å utelukke bilene som egner seg til de.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er en grunnleggende forsikring som kun dekker det mest grunnleggende. Denne er lovpålagt å ha, da den dekker skader du påfører personer og andres biler og eiendom. Uten denne kan en liten tabbe føre til en gjeld som varer livet ut. Forsikringen passer best til eldre biler med lav verdi.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring dekker det samme som ansvarsforsikring og delkasko, men også skader du selv påfører bilen, som utforkjøring, bilkollisjon, velting og andre lignende situasjoner. De fleste skader dekkes selv om det er din egen eller andres skyld. Denne forsikringen passer de fleste biler, men anbefales ikke for biler med lav verdi, da prisen til forsikringen blir unødvendig høy i forhold til hva bilen er verdt.

Den riktige for deg?

Siden ansvarsforsikring passer biler med lav verdi og kaskoforsikring passer de fleste biler, passer delkasko for de som befinner seg på et midtpunkt. Det vil si at du må gjøre vurderingen selv basert på verdien til bilen din og hva du føler selv du behøver. For det meste, så er det biler med lavere verdi, men ikke lav nok for ansvarsforsikring som inngår i delkaskoforsikringer.

Kjør pent og spar penger!

Forsikringsselskap sine siste ønsker er at du skal havne i en ulykke. Forsikringsselskap vil ikke at du skal krasje, ripe bilen eller behøve tjenestene deres i det hele tatt. De tjener penger når du kjører pent og ulykkesfritt. Derfor har vi et fantastisk bonussystem som motiverer førere til å kjøre pent.

Systemet er ganske simpelt; du får en startbonus i form av en prosent når du inngår i en bilforsikring. Startbonusen varierer fra selskap til selskap, så her gjelder det å ta seg tid til å finne den beste. Bonusen er en rabatt på hvor mye du betaler for å ha forsikringen. Etter du har inngått din første bilforsikring og fått startbonusen, behøver du bare å kjøre pent og uten noen uhell i et år, så får du 10% bonus ekstra. Dette kan fortsette helt til du har 75% bonus, men du må kjøre fritt for uhell i 3 år etter 70% for å nå toppen.

Nå kan du øve til teoriprøven med en ny app fra Testen.no! Du har mulighet til å øve på teori til bil, moped og motorsykkel.