Hvilken bilforsikring bør jeg velge som ung sjåfør? De beste alternativene

Hvilken bilforsikring bør jeg velge som ung sjåfør? De beste alternativene

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Er du en ung sjåfør og lurer på hvilken bilforsikring som passer deg best? Da er du på rett sted! Vi i Testen.no er her for å hjelpe deg og alle andre som leter etter den perfekte bilforsikringen for unge.

Bilforsikringer er her for å hjelpe deg når du trenger det. De gjør ikke bare prosessen lettere når et uhell skulle oppstå, men vil også kunne spare deg for et hav av penger. En bra bilforsikring er en investering som er verdt det.

Selv om du selv har stålkontroll over trafikken og holder en god avstand til biler rundt deg, vet man vet aldri når noen andre førere ikke følger med. Man kan bare kontrollere sin egen bil, dessverre. Skadene på bilen kan være enorme og utrolig dyre å få fikset. Derfor er det alltid lurt å være forberedt med en god bilforsikring.

Dette innlegget forteller deg om de ulike typer bilforsikringer de fleste velger, priser og om hvordan du kan spare penger ved å betale mindre i året.

Mange forskjellige typer bilforsikringer

Det er viktig å velge riktig type bilforsikring for deg. Under kan du lese om de mest vanlige bilforsikringene førere velger i Norge.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er en lovpålagt forsikring som alle registrerte biler må ha. Dette er for å beskytte andres biler, eiendom, deg, dine passasjerer og passasjerer i andre biler. Forsikringen dekker ikke skader på egen bil. Ansvarsforsikringen er lovpålagt alle registrerte kjøretøy, ikke bare biler.

Velger du fremdeles å kjøre uten ansvarsforsikring, så må du være klar over hvor dyrt det blir å betale for skader du påfører andre og deres eiendeler. Du vil stå ansvarlig for å dekke alle kostnader.

Delkasko

Med en delkaskoforsikring vil du få dekket brann, tyveri, innbrudd, glasskade og veihjelp. Forsikringen bygger på ansvarsforsikringen, så du trenger ikke bekymre deg for den om du velger delkasko. Forsikringen dekker ikke skader du selv påfører bilen, men den gir en god beskyttelse mot svært uheldige situasjoner.

Delkasko er en flott forsikring for mange, spesielt de som har en litt eldre bil. Siden delkasko ikke dekker skader på bilen, velger mange å bruke denne på eldre biler. Delkasko er en rimelig forsikring som mange går for.

Kasko

Kasko, eller fullkasko som det også kalles, er forsikringen som passer perfekt for nye biler og biler med høyere verdi. I tillegg til å dekke det samme som delkasko og ansvarforsikring, dekker kaskoforsikring også skader som oppstår på egen bil. Den er en dyrere forsikring enn delkasko, men egner seg perfekt for nye biler.

Hva kan du forvente å betale?

For mange unge sjåfører blir det fort mye dyrt på grunn av lav bonus, det påvirkes også av hvilken bil du velger. Biler med flere hestekrefter blir fort dyrt. Hvis du eksempelvis bor i byen kan det lønne seg å leie bil i Oslo istedenfor. Det er veldig vanskelig å svare på, da det er veldig mange forskjellige faktorer som bestemmer total summen du betaler per år. De tre forskjellige forsikringsalternativene ligger på forskjellige prisklasser, og blir påvirket av alt fra personlige egenskaper som bosted, alder og kjønn, til kjørevaner som om du bruker bilen daglig, kjører ofte langturer osv.

Selv om det er mange forskjellige faktorer som avgjør summen, kan vi si at gjennomsnittsprisen for å forsikre en bil ligger på rundt 15 000 kroner i året. Dette er gjennomsnittet med alle forsikringene samlet, så her varierer prisen veldig fra hva folk faktisk betaler.

Det beste du kan gjøre for å finne den billigste bilforsikringen, er å undersøke hva de forskjellige forsikringsselskapene tilbyr.

Du betaler mindre ved å kjøre pent

Ja, du leste riktig. Forsikringsselskaper ønsker jo ikke at kundene sine skal havne i ulykker, da de må betale for dette. For å hjelpe motivasjonen for førere, blir de som ikke krasjer eller har andre uhell, belønnet i form av å betale mindre for å ha forsikringen.

For hvert år du kjører uten en ulykke, vil du få 10 bonusprosenter. Dette kan fortsette til du når en totalprosent på 70. Etter du har nådd 70% må du fortsette å kjøre uten en ulykke i tre år til før du går opp til 75%. Noen forsikringsselskaper lar deg også gå helt opp til 80%.

Les vår artikkel om hvordan kjøpe bruktbil

Startbonus for unge sjåfører

Mange forsikringsselskap tilbyr egne bilforsikringer for unge. Mange av tilbudene fra selskapene har et tilbakebetalings program, hvor du vil få tilbake penger, samtidig som du jobber opp bonusprosententene dine. For å finne beste bilforsikring for deg, er det anbefalt å undersøke hva de tilbyr av startbonus for unge, samt om de tilbyr en form for tilbakebetaling.