Dette må du ha kontroll på når du kjører bil

Dette må du ha kontroll på når du kjører bil

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Når man er ute og kjører tenker man som regel på andre bilister, og følger med på om de følger alle trafikkregler eller om du må styre unna en bil som mister kontroll. Andre bilister er din største fiende, men man må også passe på andre farlige saker.

For å først gjøre klar selve bilen din for veien, når det kommer til vedlikehold, kan du ta en titt på dette innlegget om 6 ting du burde sjekke på bilen din. Det er viktig å ta vare på bilen sin, og det innebærer litt vedlikehold som regelmessig bytting av motoroljen, sørge for at trykk i dekk er korrekt osv.

Dette innlegget går gjennom det som kan være livsfarlig, som alle burde passe seg for.

Gjenstander i bilen

Når sommeren kommer og man har planer om en koselig familietur med bilen, så pakker man den ofte full med alt man har behov for til reisen og reisemålet. Ofte har barna også en form for underholdning med seg i baksetet. Nå til dags går det en del ipader, mobiler og generelt andre tunge, men små gjenstander.

Det mange ikke tenker på er hvis man krasjer, så vil små gjenstander generere ekstreme hastigheter, nok til å ta livet fra den uheldige som sitter i dens vei. Derfor er det svært viktig å sikre alle gjenstander som ikke er i bruk.

Nå kan du øve på spørsmål angående hva du må tenke på når du kjører bil og alt annet som er relevant for teoriprøven. Vi har nemlig laget vår helt egen plattform der du kan øve på teoriprøven for MC, moped og bil.

Ikke bruk mobilen mens du kjører

Mange har en lang biltur foran seg, hver dag når de skal kjøre til jobben. Bilturen til jobben kan ofte ta over en time, og da kan det være svært fristende å bruke mobilen når man kjeder seg. Kjører man da i 90 km/t mens man svarer på en snapp, så har bilen kjørt 50 meter på bare 2 sekunder.

Det er vanskelig å bevise i hvor stor grad mobiltelefoner bidrar til dødsulykker i året, men tall fra vegvesenet viser at mange av dødsulykkene er forårsaket av distraksjoner. Derfor er det viktig å alltid ha øynene på veien, så kan man heller stoppe bilen i noen minutter om man må svare på en viktig melding.

Touch-skjermer i moderne biler

Moderne biler har ofte touch-skjermer som gjør det lettere å holde et øye med veien samtidig som man tar en titt på skjermen. Er man flink og bruker skjermen så lite som mulig holder man seg ganske trygg. Problemet kommer når skjermene blir brukt mer enn bare moderat, da man må bla gjennom menyer, undermenyer og apper.

Når man kjører en bil så er hvert sekund viktig. Pass på å ikke ta øynene fra veien mer enn nødvendig, hvertfall ikke når du kjører fort.

Kjæledyr

Vi alle elsker kjæledyra våre, og noen ganger tar vi dem med i bilen for å kjøre dem til veterinæren, eller fordi det bare er koselig å ta med seg en venn i bilen. Som regel er dyra flinke og sitter rolig, men som vi alle vet så er dyr uforutsigbare. I tillegg vil et kjæledyr bli til et prosjektil, om man krasjer.

Det beste er å sikre kjæledyrene godt til bilsetene, men sørg for å følge instruksjonene til utstyret du har kjøpt til dyret ditt. Da kan man spare livet til både kjæledyret og en annen i bilen.