Du kan få fengselsstraff for bilulykke - Dette må du unngå

Du kan få fengselsstraff for bilulykke - Dette må du unngå

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Det er mye å følge med på når du kjører rundt. Kjører du samtidig uaktsomt kan det føre til at du bryter en mindre alvorlig trafikkregel. Som regel får man bare en bot og en beskjed om å følge reglene, men ved større brudd som fører til personskader eller liv som går tapt, kan du få fengselsstraff i flere år.

I tillegg er det visse lovbrudd som kan føre til beslaglegging av førerkortet ditt, sperrefrist og anmeldelse. Det er alltid viktig å holde seg innenfor lovverket vi har for trafikken, ikke bare for å unngå bøter, men også ulykker, men i dette innlegget fokuseres det på de lovlige konsekvensene ved lovbrudd i trafikken.

Forenklet forelegg

Først kan det være greit å få vite litt om forenklede forelegg, som vil si at du får et tilbud om å avgjøre saken med en gang. Du kan faktisk havne i fengsel ved forenklede forelegg, om du ikke betaler for boten du har fått.

Når det kommer til prikker i førerkortet, så vil større overtredelser gi flere prikker enn de mindre alvorlige overtredelsene. For eksempel så får du to prikker i førerkortet om du ikke sikrer en passasjer som er under 15 år, men gjør du en ulovlig forbikjøring så får du tre prikker.

Bøter varierer også ut i fra hvor alvorlig overtredelsen er, og varierer fra 850 - 11 300 kr. Bøter kan bli svært dyre, men det er fordi dette er snakk om sikkerhet og et ønske om null drepte og skadde i trafikken. Alle overtredelser av alle trafikkregler fører til en større sjanse for ulykker, og tas seriøst.

Farlige handlinger i trafikken kan gi deg fengselsstraff

For å havne i fengsel må du enten kjøre langt over fartsgrensen, ha en promille på over 0,5 eller kjøre ekstremt uaktsomt som fører til grov personskade eller død. Uaktsom kjøring som fører til en ulykke blir vurdert ut fra hver enkelte situasjon.

Se for deg dette: Du kjører en bil på en landevei i rundt 80 km/t. Så hører du en snap fra venninna di, og sjekker mobilen i maks to sekunder; du har kjørt 44 meter med null oversikt. Du merket det ikke, men veien begynte å svinge litt mot høyre, og nå okkuperer du feil side av veien.

Det siste du husker var de blendende frontlyktene til bilen foran deg. På sykehuset får du vite at du kolliderte med og drepte en familie på fire. I tillegg må du tilbringe flere år i fengsel, for ikke å snakke om erstatningene du må betale for.

Skal du øve på teoriprøven for bil, moped eller MC? Nå kan du bruke appen vår til øve og forberede deg best mulig. Vi har brukt moderne teknologi, varierte læringsmetoder og vi har egne veiledere du kan benytte deg av!