Gode tips og triks for å bestå teoritentamen for førerkort

Har du planer om ta førerkortet, med du er nervøs for teoritentamen?

Det er mange av oss som har vært i samme sko. Men for å spare deg for både tid og penger, vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg med å bestå på første forsøk. 

I dette innlegget kan du lese om noen gode tips til hvordan du kan erobre teoritentamen. Innholdet handler ikke om noen magiske snarveier da det er din egen innsats som avgjør resultatene dine, men vi vil hjelpe deg med å sette deg på riktig spor.

Det er viktig å slappe av

Det er veldig forståelig å være nervøs for en så stor dag som teoritentamen. Det høres kanskje litt rart ut å anbefale å slappe av, men det er faktisk veldig viktig. Er du stressa når du studerer, vil du mest sannsynlig ikke ha hodet på riktig plass for å ta inn all informasjonen. 

Med riktig innstilling og gode forberedelser, kan teoritentamen bestås på første forsøk. For å starte studiene på riktig måte, vil det hjelpe å gå inn med et rolig sinn.

Sørg for å ha god tid

Her gjør mange feil og begynner med lesingen rett før teoritentamen. Det er mye som skal leses gjennom, og du må ta inn en stor mengde med ny informasjon. Får du satt deg i gang til god til og legger inn skikkelig innsats, er det en stor sjanse for å bestå. 

De fleste som stryker på teoritentamen har som regel ikke satt av nok tid til studeringen.

Lag en plan med faste tider for studeringen

Det er viktig å ikke bite over for mye på en gang. Derfor kan det være gunstig å lage en plan for hva du skal lese om, for å så sette opp en timeplan. Planlegger du nøye, følger planen godt og jobber hardt, vil alt føles lettere å håndtere.

Repetering hjelper med å holde på ny informasjon

Når du har lest om et nytt punkt, vil det lønne seg å lese det et par ganger til. Har du planlagt godt og satt av god tid, vil du ha tiden du trenger for å repetere nok ganger. Etter du har repetert innholdet nok ganger, vil du merke at informasjonen kan sitte veldig godt.

Noter ned alle de vanskeligste punktene

Når du leser gjennom på nytt, vil du merke at du husker noen ting bedre enn andre. Gjerne skriv ned alt du føler du sliter litt med, da dette er en bra måte for å huske ny informasjon. Gjerne sett av ekstra tid for å repetere det du har skrevet ned. Du kan også teste deg selv for å se om forbedrer deg.

Ved å skrive ned punktene du må jobbe mer med, vil du også spare mye tid med repetering.

Mange forbereder seg ikke godt nok, og må ta testen flere ganger

Ser på man på statistikkene, kan man fort bli litt nervøs da over 50% stryker på teoritentamen. Det er mange grunner for hvorfor en stryker, men ofte handler det om for lite studering. Dette er også en annen grunn for hvorfor det er viktig å sette av god tid for å forberede seg. Les godt gjennom innholdet samtidig som du prøver å få en forståelse for hvorfor svarene er som de er. Dette vil gjøre det lettere å svare på de litt mer krevende spørsmålene.

Nettbaserte tester kan gi deg god motivasjon

Det fine med å ha internettet i lomma, er at man har tilgang til all informasjonen man trenger. I tillegg til å søke etter informasjon, kan man også ta gode og innholdsrike tester. Da vil du få en god pekepinne på hvordan teoritentamen faktisk er. 

Vi anbefaler på det sterkeste å ta en teoritentamen test. Du vil fort få svar på alle områdene du burde fokusere på, slik at du kan bruke tiden på en god og effektiv måte. 

Dette kan være et godt verktøy å ta i bruk for å roe nervene, da du vil oppleve en mestringsfølelse av å oppnå gode resultater på testene.

Vi utvikler en app med beståttgaranti

Vi jobber med en fantastisk app som er laget for å hjelpe alle som ønsker å enkelt bestå teoritentamen. Appen vår blir designet med et mål om å holde interessen og motivasjonen din oppe, slik at du kan bruke tiden din riktig. 

Gjennom vår app vil du også få vite om hva du burde jobbe mer med, samt et oppsett om  punktene du sliter med, slik at du fort får dem på plass. 

Dersom du legger inn innsatsen, vil appen vår hjelpe deg med å bestå. Dette er vi så sikre på at vi har en beståttgaranti på grunnlag av innsats.

 Appen er fortsatt under utvikling, men vi antar at den lanseres i 2023. 

Har du noen spørsmål om teoritentamen, gjerne ta kontakt, så svarer vi så fort vi kan!

Litt om oss til slutt

Marketin AS er et team bestående av unge talenter innenfor modernisering av læring på digitale flater. Vi lager gode løsninger som kommer folk til gode. Vi brenner for å skape de beste resultatene, og gir oss aldri før brukeren er fornøyd.

Nå utvider vi og ønsker å skape Norges nye plattform for spennede og givende læring. Der du kan forberede deg på teoritentamen, øve til jegerprøven og bestå båtførerprøven, med mye mer.