Hva er kaskoforsikring? Alt du må vite

Hva er kaskoforsikring? Alt du må vite

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Når du har kjøpt din første bil, så er det faktisk lovpålagt å ha en forsikring på den. Dette er for å sikre deg, andre passasjerer, andre biler og andres eiendommer fra potensielle skader som du kan påføre med bilen din. Du kan selv velge hvilken bilforsikring du vil ha for bilen, men først anbefales det å lese litt om de forskjellige.

Mange velger å gå for en kaskoforsikring, siden dette er en mer dekkende bilforsikring enn de andre. I dette lille innlegget kan du lese om hva kaskoforsikring er, og hvem denne bilforsikringen egner seg best for.

Hva dekker kaskoforsikring?

Kaskoforsikringen bygger på ansvars- og delkaskoforsikring, og dekker derfor det samme som de. I tillegg dekker en kaskoforsikring skader som påføres din egen bil. Siden dette er den første bilforsikringen som dekker bilen din, vil svært mange gå for denne, eller i hvert fall ønske at de hadde gått for denne.

Hva koster en kaskoforsikring?

Før du skal inngå i en bilforsikring, er det greit å vite litt om prisene. Dessverre er dette noe som varierer svært mye, da forsikringsselskap ser på mange forskjellige faktorer når de oppretter en avtale for deg. For alle de forskjellige bilforsikringer samlet, betaler man i gjennomsnitt 15 000 kroner i året, men dette varierer ekstremt fra hva folk faktisk betaler.

For å få den billigste forsikringen, må du undersøke tilbudene hos de forskjellige selskapene.

Hvem egner bilforsikringen seg best for?

Dette er en dyrere forsikring enn de to andre som vi nevnte tidligere. Med en strammere pris får du en utrolig stor og fin fordel, nemlig å få dekket skader påført bilen din. Selv om den dekker skader påført bilen din, er det ikke alle biler den faktisk egner seg for. Dette er spesielt bra hvis bilen også er en leiebil som du leier ut til andre.

Eldre og billige bruktbiler har ikke så ofte bruk for en kaskoforsikring, da du kommer til å betale mer for bilforsikringen enn det du betalte for bilen. I tillegg er det verkstedsbesøk som er den dyreste utgiften for bruktbiler. Legger du på en dyr bilforsikring i tillegg, vil totalsummen i året bli unødvendig høy for en billig bruktbil.

Kaskoforsikring egner seg godt for biler med litt høyere verdi.