Hvordan bestå teoriprøven på første forsøk? Våre tips og triks

Hvordan bestå teoriprøven på første forsøk? Våre tips og triks

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Når du endelig får lappen, åpner du opp for en helt ny verden. Endelig kan du dra hvor du vil uten å måtte spørre andre om hjelp eller vente på bussen. Lappen gir deg friheten du trenger, men først må man bestå teoriprøven.

Det er mye som innebærer i å bestå teoriprøven. (http://testen.no/) Du må ha kunnskap om alt mulig innenfor trafikkregler og biler, noe som krever en stor mengde med studering for å lære. Går man inn med en god innstilling og følger en god plan, vil man ha de beste forutsetningene for å bestå på første forsøk.

Siden vi ofte hører om folk som spør om hvordan man består teoriprøven på første forsøk, har vi skrevet denne artikkelen. Etter du har lest gjennom artikkelen vil du ha en bedre forståelse for hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv i mål.

Folk har forskjellige meninger om teoriprøven er vanskelig

Hører man rundt med folk, vil man som regel få svært forskjellige svar på om teoriprøven er vanskelig. Mange hevder at prøven var lett og at de nesten ikke hadde behov for å øve. I motsetning vil andre si at de hadde en helt annen opplevelse, og måtte øve dag inn og dag ut for å såvidt bestå!

Enkelt fortalt så er alle forskjellige, og alle har behov for forskjellige mengder med studering for å få inn ny informasjon. Vi anbefaler derfor alle å starte i god tid, slik at tid ikke blir et problem.

Må man bestå på første forsøk?

Det er ikke nødvendig å bestå på første forsøk, men det vil spare deg for mye tid og penger. Teoriprøven er ikke gratis, og du må betale for hver gang du tar den. Må du ta prøven flere ganger, vil dette koste deg en god del mer enn om du hadde bestått på første forsøk.

I tillegg til å betale hver gang du skal ta prøven, må du også vente 2 uker mellom hvert forsøk.

Gode råd for deg som skal ta teoriprøven

For å gi deg de beste forutsetningene du kan få, har vi skrevet noen gode råd. Rådene dytter deg i riktig retning, og vil gjøre studeringen lettere å håndtere.

Start i god tid

Grunnen for at mange ikke består er fordi de ikke har forberedt seg godt nok. Det er veldig mye informasjon som skal læres på en nokså kort tid. De fleste starter derfor for sent, og opplever store problemer på grunn av dette.

Derfor er det beste tipset vi kan gi deg å starte så tidlig som mulig. Starter du tidlig vil du også ha en mindre sjanse for stress. Dette kan hjelpe deg masse, da stress går veldig hardt utover kvaliteten på studeringstiden.

Repetering er din bestevenn

Nå som du har satt av deg god tid til å øve, er det på tide å starte. Det er mange måter man kan gå frem på for å klistre ny informasjon til hjernen, men vår favoritt er repetering.

Når du studerer til prøven, noter ned alle punkter du sliter med. Du kan da lese og repetere punktene så mange ganger du vil. Jo mer du repeterer, jo bedre sitter det, enkelt og greit!

Ikke mist motivasjonen eller fokuset ditt

Det er forståelig og helt naturlig å føle seg nervøs når teoriprøven nærmer seg. Kjenner du på mye stress kan dette gå utover øvingen. Det er jo ikke så lett å holde seg fokusert når man stresser.

Kjenner du at du stresser, kan det være lurt å håndtere det før kvaliteten til studeringen synker.

Når du studerer burde du også legge bort mobiltelefonen og andre forstyrrende gjenstander. Det er viktig å holde på fokuset, noe som kan være vanskelig når det frister å ta frem mobilen i stedet.

Vi er her for å hjelpe deg

Vi i Testen.no har som mål å hjelpe så mange som mulig med å bestå teoriprøven. Derfor jobber vi hardt hver dag for å skape innhold for leserne våre samtidig som vi svarer på spørsmål.

Er det noe du lurer på så er det bare å kontakte oss, så svarer vi fortløpende.