Hvilke spørsmål får man på teoriprøven? Dette kan du forvente deg

Hvilke spørsmål får man på teoriprøven? Dette kan du forvente deg

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Teoriprøven for de ulike kjøretøyene har ulike temalister knyttet til spørsmål og kunnskap du må ha om kjøretøyet. Vi i Testen.no har utviklet vår egen øvingsplattform som gir deg mulighet til å øve på teoriprøven for bil, motorsykkel og moped. Med blant annet enkle formuleringer, moderne teknologi, fornøyd- og beståttgaranti har du muligheten til å øve på en god måte! Videre i innlegget kan du lese om ulike spørsmål og temaer.

Ifølge WHO (World Health Organization) dør rundt 1.3 millioner mennesker hvert år i en bilulykke. Derfor er det svært viktig å lære og følge trafikkreglene. De er laget for å beskytte deg og alle rundt deg.

Man får spørsmål om alt mulig innen trafikk

Når man skal ta teoriprøven må man først øve en god del for å være godt forberedt, men hva slags spørsmål får man?

Dessverre så er det her problemet kommer, fordi man ikke vet. Når du skal ta teoriprøven vil du tildelt 45 tilfeldige spørsmål, og du må få 38 av dem riktig for å bestå. Dette gjør det ekstra viktig å øve godt for å bygge opp en god forståelse på reglene i trafikken.

Derfor kan du ikke bare øve på 45 spørsmål, men en god del mer enn det.

Temalisten for klasse B

Siden det er hovedsakelig klasse B som tas, legger vi til temalisten under. Du kan da lese alle kategoriene du må studere og lære.

Fart og plassering

Avstand til forankjørende. Feltvalg. Kollektivfelt. Rundkjøring. Envegskjøring. Hest i trafikken. Planovergang. Signal og tegn. Sikkerhetssoner. Blindsoner. Siktforhold. Vær. Mørke. Bruk av lys Stopplengde. Bremselengde. Reaksjonslengde. Værforhold. Veigrep

Fører og andre trafikanter

Forholdet mellom trafikanter. Fysiske/psykiske begrensninger. Miljøhensyn. Sanser. Reaksjonstid. Uoppmerksomhet.

Fører og eiers ansvar

Eierforhold. Registrering. Vognkort. Forsikring. Førstehjelp. Helsekrav. Førerett. Førerkort. Øvelseskjøring. Offentlige reaksjoner ved overtredelse. Passasjer. Pliktmessig avhold. Sikt. Isfrie ruter. Snø på tak. Trafikkuhell. Sikringsutstyr. Tunnelsikkerhet. Tretthet. Rus.

Kjøretøyet

Betjeningsorganer. Instrumentpanel. Dekk. Styring. Bremser. Kjetting. Lys. Drivstoff. Energikilde. Eksos. Miljø. Førerstøttesystemer. Sikkerhetskontroll.

Lover og regler

Forskrift om bruk av kjøretøy. Trafikkregler. Vegtrafikkloven § 3 og § 21.

Skilt og oppmerking

Fletting. Skilt. Skiltgrupper. Vegoppmerking.

Vikeplikt

Høyreregel. Ut fra parkering. Bussholdeplass. Skilt. Lysregulering. Politimannens tegn. Rygging. Vending. Samhandling. Stoppeplikt. Trafikkreglene § 10.

Forskjellige klasser har forskjellige temalister

Når du skal finne temalisten til teoriprøven, så er det greit å vite at de er forskjellige. De inneholder jo mye av det samme, men ikke alt som gjelder for en personbil gjelder for en moped.

For å hjelpe deg så mye som mulig, så er temalistene delt opp som følgende:

  • A1, A2, A
  • B
  • C og CE
  • C1
  • D
  • D1
  • T
  • S
  • AM146
  • AM147

Noen tips til hvordan du kan øve til teoriprøven

Når du skal øve til en teoriprøven, så er det viktigste at informasjonen sitter godt, og kommer fort tilbake til deg når du trenger den.

Har du allerede en god måte å øve på ny informasjon, så kan du gjerne holde deg til den. Dersom du ønsker noen gode tips til hvordan du kan øve til teoriprøven, gjerne les videre.

Sett opp en god plan

Det første du burde gjøre er å sette opp en god plan du kan følge. Skriv opp hver dag du skal øve, og fyll inn timene du ønsker å sitte med nesa ned i boken. Dette kan hjelpe de som trenger å forholde seg til en plan, og kan gjøre det lettere å komme seg i mål.

Du kan gjøre planen din så omfattende som du vil. Gjerne gå gjennom temalisten og noter ned punktene du skal øve på for hver dag.

Les godt gjennom teoriboka

Det siste vi ønsker er at du sitter under teoriprøven og husker svært lite av det du har lært. For å sørge for å holde på informasjonen du leser, burde du ikke skumlese. Les heller gjennom nøye mens du prøver å få en god forståelse på det du har lest gjennom.

Et svært godt tips for å holde på ny informasjon er å repetere. Noter ned alle punktene du sliter med. Deretter kan du repetere punktene så mye du vil, uten å måtte lese gjennom informasjon som sitter godt.

Snakk med noen som har tatt og bestått prøven

Det kan være ganske gunstig å få litt hjelp fra en venn. Spør en du kjenner om å hjelpe deg med spørsmålene du sliter med, da perspektivet fra en annen person kan hjelpe deg å forstå oppgaven bedre.

Vi er her for å hjelpe deg

Dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med, gjerne ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne!