Hva dekker ansvarsforsikring? Her har du svaret

Hva dekker ansvarsforsikring? Her har du svaret

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Du har kanskje hørt om om ansvarsforsikring, men hva dekkes egentlig gjennom den og hvorfor har vi den? Ansvarsforsikring er en bilforsikring som alle biler i Norge må ha og som kun dekker det grunnleggende. Dersom du kjører rundt i en bil uten minst ansvarsforsikring og havner i en ulykke, vil du stå alene ansvarlig for å betale for alle skadene. Dette kan skape en brutal gjeld du må betale for resten av livet ditt. Derfor må du minst skaffe ansvarsforsikring på bilen.

Videre i innlegget får du vite hvem ansvarsforsikring egner seg best for, hva den dekker og hvor mye du kan forvente å betale for forsikringen. Vi håper du finner informasjonen du leter etter her.

Dette er alt ansvarsforsikring dekker

Siden ansvarsforsikringen er den laveste bilforsikringen du kan få, så dekker den kun det grunnleggende. Dette innebærer dessverre ikke skade på egen bil. Selv om du da havner i en ulykke, må du fremdeles betale selv for skadene på bilen din. Det ansvarsforsikringen derimot dekker er skader på deg og dine passasjerer, andres kjøretøy, eiendom og passasjerer. Men ansvarsforsikringen hjelper deg ikke alltid med juridisk bistand og lignende. Mister du førerkortet i seks måneder er også kostnaden betydelig større for ansvarsforsikring.

Dersom du ønsker å få skader på egen bil dekket av forsikringen din, må du oppgradere til en større og dyrere forsikring, som kaskoforsikring. Kaskoforsikring er den laveste forsikringen som dekker skader på egen bil, og vil bli et godt valg for mange.

Burde du skaffe ansvarsforsikring?

Det er ikke alle som behøver ansvarsforsikring. Kjører du rundt i en bil som koster en million kroner og som bare har ansvarsforsikring, kan det fort bli dyrt! Dyre biler bør oppgradere til de mer utfyllende forsikringene som dekker skade på egen bil pluss mer.

Har du derimot en gammel bil med lav verdi får du mye mer ut av ansvarsforsikringen. Gamle biler som ofte drar innom verksted for å fikses har ikke noe stort bruk for en forsikring som dekker skader på egen bil, da dette kan fort bli dyrt.

Er bilen din på et midtpunkt lønner det seg fremdeles med en mer utfyllende forsikring.

Må du forvente å betale en liten formue?

Når du planlegger å forsikre bilen din for å unngå brutale regninger i fremtiden, vil det være greit å vite hvor mye du må betale. Dette varierer svært fra hvor mye du skal kjøre, om du kjører hver dag, kjører til jobb osv. Derfor kan vi dessverre ikke gi en nøyaktig pris på hva en ansvarsforsikring vil koste deg, men vi vet at gjennomsnittsprisen for bilforsikringer er på rundt 15 000 kroner i året. Dersom du ønsker en mer nøyaktig pris på forsikringen, så kan du se på forskjellige forsikringsselskap sine tilbud.

Gjerne ta en titt på resten av innleggene våre. Der finner du spennende innlegg som hjelper deg å velge mellom å kjøpe ny eller bruktbil, hva du bør ha på plass før langturer med bilen og informasjon om EU kontroll