Hvordan kjøpe bruktbil fra en privatperson? Her er våre tips

Hvordan kjøpe bruktbil fra en privatperson? Her er våre tips

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Bruktbiler kan være fantastiske kjøp for mange nye og erfarne sjåfører. Men det mange kanskje har lært på egenhånd, er at bruktbiler kan skjule store og dyre problemer. Noen vurderer derfor også leiebil hvis det er snakk om relativt sjeldent behov for bil.

Om du skal kjøpe bruktbil er viktig å følge med og passe på at alt er som det skal være med bilen, så er det en større sjanse for å gjøre et godt kjøp. I tillegg kan det være nødvendig å få et billån, her kan du sammenligne ulike bruktbil-lån du kan søke.

Gjør du et godt kjøp og får en god bruktbil, så kan du få store gleder over mange år med kjøring.

For å hjelpe så mange kjøpere som mulig, så har jeg skrevet en liten artikkel med fem viktige punkter å følge med på. Gjerne les videre, så vil du kunne ta bedre avgjørelser når du skal kjøpe en bruktbil.

Prøvekjør bilen

Dette sier kanskje seg selv, men man må nesten prøvekjøre en bruktbil før man kjøper den. Mange kjører bilen sin til jobben eller skolen hver eneste hverdag. For mange kan dette være en kjøretur som er langt over en time lang. Da er det viktig å ha en bil som er komfortabel å sitte i. Sett deg først inn i bilen og kjenn på setet. Kan du tenke deg å sitte i bilen over lengre strekninger?

Ikke bare er det viktig å være komfortabel, du må også tenke på hvordan det er å kjøre bruktbilen. Ta deg noen runder rundt nabolaget med bilen mens du kjenner hvordan den kjører.

En god prøvekjøring med bilen kan også gi hint om skader og andre problemer. Hører du unormale lyder, så kan det tyde på problemer.

Sjekk hvor langt bilen har kjørt

Mange bruktbiler er litt eldre, og kan ha kjørt en god del mer enn det man skulle først tro. Det er viktig å ta en titt på kilometertelleren for å se at kilometerne stemmer overens med årsmodellen. Det er ikke alltid kilometerstanden stemmer med årsmodellen, og da kan du se når bilen sist var på verksted for å se hva kilometerstanden var da.

Det er også viktig å vite at mange prøver å lure kjøpere, og hevder bilen har kjørt mindre enn den faktisk har gjort. Sørg for at alle stempler og signaturer er ekte. Er du i tvil, gjerne kontakt verkstedene som skal ha utført arbeid på bilen.

Bruken appen fra Testen.no til å starte på veien til førerkortet!

Ta vare på all kommunikasjon mellom deg og kjøper

Ikke alle prøver å lure kjøpere, da mange små, men viktige detaljer kan fort glemmes av begge parter. Ta vare på all kommunikasjon, så blir det aldri noe tvil om hva som er avtalt.

Oppdager du noe som er galt med bilen, men som selger hevde var i orden i en tekstmelding, vil det være svært lurt å ha det lagret et sted.

Kommer bilen med et servicehefte?

Spør selger om du kan ta en titt i serviceheftet til bilen. I serviceheftet kan du sjekke hvor langt bilen har kjørt, og se om kilometerstanden i hefte stemmer overens med bilens.

Det er også viktig å passe på at alle servicer har blitt utført. Dette viser om selgeren har tatt vare på bilen. En bil som får kontroller er som regel i bedre stand enn de som ikke får kontroller.

Mangler bilen servicehefte er det som regel bare å finne en ny selger. Det er uhyre viktig å få en god og nøye oversikt over tilstanden til bilen, noe som er vanskelig uten servicehefte.

Sørg for å skrive en kontrakt

Aldri gjennomført et kjøp uten en kontrakt. Dette er aldri en god ide, og det vil bli svært vanskelig å løse potensielle problemer. Sørg for å gå gjennom alt som skal ned i kontrakten. Alle muntlige og skriftlige avtaler fra meldinger skal skrives inn i kontrakten.

Etter kontrakten er opprettet, les nøye gjennom for å passe på at alt stemmer.