Bestill teoriprøven på Statens Vegvesen - En komplett guide og ofte stilte spørsmål

Bestill teoriprøven på Statens Vegvesen - En komplett guide og ofte stilte spørsmål

Bla ned for å lese artikkelen

  1. Fornøydgaranti

  2. Beståttgaranti

  3. 3000+ spørsmål

  4. Minispill

  5. Enkle forklaringer

  6. AI-anbefalinger

Tilgang til alle kurs - 7 dager

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, avslutt når du vil!

1 kr 🔥 Ordinær pris 199 kr

Ved å gå videre godtar du våre app- og kjøpsvilkår.

Vi er her for å hjelpe deg å navigere gjennom prosessen med å bestille en teoriprøve på Statens Vegvesen. I denne artikkelen vil jeg gi deg en trinnvis guide om hvordan du kan bestille en teoriprøve, samt svare på noen av de mest stilte spørsmålene.

1. Søk om førerkort

Før du kan ta teoriprøven, må du søke om førerkort. Du kan gjøre dette enkelt ved å logge inn på Din side på Statens Vegvesen sin nettside. Alternativt kan du fylle ut et søknadsskjema på papir og sende det til en av deres trafikkstasjoner. Når søknaden din er registrert, kan du bestille time til teoriprøven.

2. Bestill time til teoriprøven

For å bestille en time til teoriprøven, gå til https://www.vegvesen.no/om-oss/kontakt-oss/trafikkstasjoner/timebestilling/ og følg instruksjonene for å finne en tilgjengelig tid som passer deg.

3. Når du kommer til trafikkstasjonen

Husk å ta med gyldig legitimasjon og betal for teoriprøven når du ankommer trafikkstasjonen. Du må også ta og betale for bilde til førerkortet hvis det er aktuelt.

4. Språkvalg

Teoriprøven kan tas på ulike språk, avhengig av hvilken klasse du søker om. Du kan endre språk under prøven hvis du ønsker det.

5. Etter teoriprøven

Når du har fullført teoriprøven, vil resultatet vises på skjermen umiddelbart. Du vil også motta en e-post med resultatet og en oppsummering av besvarelsene dine. Hvis du har bestått teoriprøven og gjennomført all opplæringen, kan du nå kjøre opp.

Ofte stilte spørsmål


Q: Hvor lang tid har jeg på meg til å bestå oppkjøringen etter å ha bestått teoriprøven?

A: Du må bestå oppkjøringen innen tre år etter at du bestod teoriprøven.

Q: Hva skjer hvis jeg stryker på teoriprøven?

A: Hvis du ikke består teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta en ny prøve. Du må også betale for teoriprøven på nytt.

Q: Kan jeg ta teoriprøven på et annet språk enn norsk?

A: Ja, teoriprøven kan tas på ulike språk, avhengig av hvilken klasse du søker om. Språkvalgene inkluderer norsk bokmål, nynorsk, samisk, engelsk, sorani, arabisk (MSA) og tyrkisk.

Q: Hva skjer hvis jeg har problemer med å lese og forstå oppgavene på teoriprøven?

A: Du kan søke om tilrettelagt teoriprøve hvis du har vansker med å lese og forstå oppgavene. Under en tilrettelagt teoriprøve vil en sensor være til stede for å hjelpe deg med å forstå oppgavene.

Ved å følge denne guiden og svarene på ofte stilte spørsmål, vil du være godt forberedt på å bestille og gjennomføre teoriprøven på Statens Vegvesen. Lykke til!