Hva er ansvarsforsikring? Dette er alt den dekker!

Mange lurer på hva en ansvarsforsikring faktisk er, og hvem denne bilforsikringen egner seg best for. Skaffer du ansvarsforsikring på feil type bil, kan dette koste deg dyrt, da det er mange faktorer som avgjør hvilken type du burde få til bilen din.

Uten en bilforsikring vil du måtte betale for alle skader fra en ulykke. I tillegg er alle biler i Norge pålagt å ha en bilforsikring, hvor den minste du kan få er ansvarsforsikringen. I dette innlegget forklarer vi hva en ansvarsforsikring er, og hvorfor denne bilforsikringen kanskje passer til deg. Du kan lese kort om priser, fordeler og ulemper.

Dekker ansvarsforsikring skader på egen bil?

Er et veldig normalt spørsmål som mange stiller. Ansvarsforsikringen dekker dessverre ikke skade på egen bil, da dette er den minste bilforsikringen du kan få. Det forsikringen dekker er skader på deg og dine passasjerer, og andres kjøretøy, passasjerer og eiendommer.

Ønsker du bilforsikring som dekker skader på egen bil, må du minst gå opp til kaskoforsikring. Denne er to plasser over ansvarsforsikring, så du må forvente å betale en god del mer i året. Mange leter etter en god forsikring som dekker skader på egen bil, og tror delkasko gjør det. Forsikringen dekker det samme som ansvarsforsikring, men i tillegg noen uheldige skader som tyveri, brann, veihjelp og glasskade. Delkasko dekker ikke skader fra utkjøring, kollisjoner eller velting av bilen.

Hvem passer ansvarsforsikringen for?

Har du en dyr bil, er nok ikke denne riktig for deg, da du må betale for alle skader på bilen din selv. For nye og dyre biler anbefales det å gå opp til kasko, så skadene dekkes av forsikringen.

Det er eldre biler med lavere verdi som kan få mest bruk for en ansvarsforsikring. Når den største utgiften for en eldre bruktbil er verkstedsbesøk, blir det ganske unødvendig og dyrt med en kaskoforsikring i tillegg.

Hva koster det med ansvarsforsikring?

Det er svært mange forskjellige faktorer som bestemmer hva du må betale for forsikringen. Bruker du bilen hver dag for å reise frem og tilbake til jobb eller skole, blir prisen på forsikringen påvirket. Det er viktig å huske at forsikringsselskap taper penger på ulykker, så de må gjøre beregninger på sjansene for uhell.

Siden det er så mye som innebærer i utregningen til prisen, er det umulig å gi et godt svar. Det man vet er at gjennomsnittsprisen til alle bilforsikringene samlet per år er 15 000 kroner, men dette varierer ekstremt både opp og ned.

For å få det beste tilbudet anbefales det å undersøke de forskjellige forsikringsselskapene, og hvem av dem som tilbyr best startbonus. Startbonusen varier mellom selskapene, så det er viktig å gjøre ordentlig forarbeid.

Litt om oss til slutt

Marketin AS er et team bestående av unge talenter innenfor modernisering av læring på digitale flater. Vi lager gode løsninger som kommer folk til gode. Vi brenner for å skape de beste resultatene, og gir oss aldri før brukeren er fornøyd.

Nå utvider vi og ønsker å skape Norges nye plattform for spennede og givende læring. Der du kan forberede deg på teoritentamen, øve til jegerprøven og bestå båtførerprøven, med mye mer.