Forbrukslån

Forbrukslån er kanskje det usikrede lånet som vi hører mest opp. Kredittkort er et annet usikret lån som vi ikke hører så mye om, men det er mer brukt. Alle har jo mange kredittkort, mens de fleste har ingen eller et forbrukslån. På denne måten er kredittkort kvantumslån mens billig forbrukslån er kvalitetslån. Når jeg snakker om kvalitet og kvantitet er dette en refleksjon over hva disse lånene gjør. Et kredittkort gir deg lite penger, men de fleste kan få kortet. Renten er høy og det kan fort bli tøft å betale tilbake. Mange bruker disse kortene så her snakker vi om kvantum før det er kvalitet.

Forbrukslån er kvalitetslån. Det er snakk om mye penger uten sikkerhet. Du kan låne en halv million til en fornuftig rente. Renten på et forbrukslån er halvparten eller mer av et kredittkort. På denne måten kan man si at det er kvalitet i forbrukslån.

Hvem kan søke?

Nå som disse forbrukslånene får ganske mye omtale og er ganske fine å bruke, så kan det også være greit å vite hvordan man selv skal klare å få hånden på rattet. Jakter du på det beste forbrukslånet du kan få tak i er det greit å starte med det enkleste. Er du over 18 år? Hvis du er over 18 år gammel så er det bare å søke. Du kan i hvert fall søke. Når det er sagt så får du ikke lån bare fordi du søker. Over 70% av alle de som søker får ikke forbrukslån. Det er jo ganske interessant i seg selv. Hvis du vet at du ikke klarer å få lånet så er det kanskje ikke noe vits å søke på lånet.

Du må som sagt være over 18 år for å søke på et usikret lån. Du må også ha en inntekt. Inntekten bør være såpass stor at du klarer uten problem å dekke kostnadene dine hver eneste måned. Klarer du ikke dette så er det ikke noe vits å søke. Du må også passe på at du har et rent økonomisk rulleblad. Det som menes med dette er at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Har du anmerkninger så er det ikke noe poeng å søke. Bli kvitt anmerkningene først. Det koster penger og det tar tid, men bruk den tiden fornuftig.

Hvor mye lånes?

Det er ikke så lett å svare på spørsmålet om hvor mye eller hvor lite du kan låne. På en måte er det ganske enkelt å vite hvor mye du maksimalt kan låne. Det er 500.000 kroner. Men, det betyr ikke at du kan låne dette beløpet. Er du en kar som ikke har noen spesiell inntekt så kan du ikke låne noe som helst. Da er det ikke noe vits å snakke om maksgrense. Det er viktigere å tenke på hvor mye som passer deg å låne og hvor lang tid du vil betale på gjelden.